Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Deze soep heb ik speciaal bedacht voor het kindermenu en is zacht van smaak. Supergezond en heel eenvoudig om te maken. Ik rooster de groenten eerst in de oven voor extra smaak en geef de soep net iets extra’s door een snufje kaneel en een scheut versgeperst sinaasappelsap.
Uiteraard is deze soep ook bijzonder geschikt voor alle grote eters, die voor wat meer pit eventueel een flinke snuf cayennepeper zouden kunnen toevoegen 😉

Wat heb je nodig voor de pompoensoep
(voor 2 goed gevulde kommetjes)

1 kleine flespompoen, zonder zaadjes, maar met schil, in stukken van ca. 3 cm gesneden
1 sjalotje, in vieren
½ teentje knoflook
½ winterwortel, in stukken (ongeveer even groot als de pompoen)
1 grote rijpe trostomaat, in vieren, met schil en zonder zaadjes
1 eetlepel olijfolie
350 ml kippenbouillon of groentebouillon (kant en klaar of zelf getrokken)
het sap van 1 sinaasappel
½ theelepel kaneel
zout

Bereidingswijze van de pompoensoep

Leg alle groenten in een ovenschaal en verdeel de olijfolie erover. Kruid met wat zout en zet alles ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, totdat de pompoen en wortel zacht zijn. Laat de pompoen een beetje afkoelen zodat je deze kan vasthouden en haal de schil eraf. Daarna kan alles met de bouillon, sinaasappelsap en kaneel in een pannetje. Laat de soep 5 minuten op een zacht vuurtje trekken, zodat alle smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Pureer de soep met een staafmixer. Wil je de soep liever iets vloeibaarder, dan kan je nog wat extra water toevoegen. Proef dan wel even of er niet nog wat extra zout bij kan. Verdeel de hete soep over 2 kommetjes.

Voeg een opmerking toe