0 items -  0,00

       0 items -  0,00

Recepten van Beleef Smaak

Ottolenghi’s spruitjesrisotto

Spruitjes zijn nu volop in het seizoen, maar door de licht bittere koolsmaak zijn ze niet ieders favoriet. Vooral als je ze traditioneel bereidt en alleen afkookt,  komt deze bijzonder uitgesproken naar voren. Ik gebruik ze daarom liever op een andere manier, zoals in dit risottorecept van Yotam Ottolenghi. Zo lust écht iedereen deze kleine [...] Continue Reading

Tagliatelle met paddenstoelen en gekonfijte knoflook

Deze pastaschotel is verrassend eenvoudig te maken en geeft je een heerlijk warm en luxe “herfstgevoel”. Een eenvoudig pastagerecht zoals dit is het lekkerste met verse pasta. De “saus” is binnen een paar minuten klaar, dus alle tijd om je eigen pastadeeg te maken. Het recept voor homemade pastadeeg vind je hier! Ik gebruik mijn [...] Continue Reading

Petjel

De Indonesische keuken kent verschillende soorten koude groentesalades met pindasaus, zoals gado gado. Petjel is misschien wat minder bekend, maar wat mij betreft de lekkerste. Net als bij gado gado kan je alle combinaties van groenten nemen die je nog in je groentela hebt liggen, zolang je ze maar lekker knapperig en beetgaar laat. Het [...] Continue Reading

Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Deze soep heb ik speciaal bedacht voor het kindermenu en is zacht van smaak. Supergezond en heel eenvoudig om te maken. Ik rooster de groenten eerst in de oven voor extra smaak en geef de soep net iets extra’s door een snufje kaneel en een scheut versgeperst sinaasappelsap. Uiteraard is deze soep ook bijzonder geschikt [...] Continue Reading

Aziatische rijstnoedelsalade met romige pinda-sesamdressing

De dressing maakt het verschil in deze op zich heel eenvoudige salade. Hij is romig, fris, een beetje spicy en heel makkelijk om te maken. In veel sauzen en dressings met pinda’s wordt kant en klare pindakaas gebruikt. Gelukkig kan je tegenwoordig vrij eenvoudig pindakaas kopen zonder ongezonde toevoegingen zoals suiker. Toch kies ik liever [...] Continue Reading

Zelfgebakken focaccia

Zelf brood bakken is minder lastig, dan je zou denken. Wil je het ook een keer proberen, dan is dit recept voor een focaccia perfect om mee te beginnen. Dit platte Italiaanse brood is eenvoudig te maken en kan eigenlijk niet mislukken. En je kan er eindeloos mee variëren. Je kan het brood beleggen met [...] Continue Reading

Mexicaanse spicy kaasdip

Heb je zin in een lekkere en gezonde snack zonder al te veel calorieën, dan is deze kaasspread echt een aanrader. Zo klaar en superlekker als dip voor je nacho’s of (nog verantwoorder) reepjes rauwe groenten of als dressing voor een “Mexicaanse” salade. De dip werkt met verschillende soorten zachte, witte kaas. Ik kies nu [...] Continue Reading

Basisrecept voor Japanse teriyakisaus

Teriyaki is de naam van een kooktechniek. Het beschrijft de manier waarop je het eten maakt. “Teri” (照り) betekent glans en “yaki” (焼き) betekent gegrild, gebakken of gekookt. Alles wat je maakt met deze veelzijdige en smaakvolle glanzende saus kan je teriyaki noemen. Een basis teriyakisaus bestaat uit maar 3 ingrediënten die iedere liefhebber van [...] Continue Reading

Chinese Mapu Tofu

Mapu Tofu is een traditioneel gerecht uit de keuken van Szechuan, dat je helaas niet vaak op de menukaart van een Chinees restaurant zult ontdekken. Het is een heerlijke en bijzondere combinatie van rul gebakken gehakt in een aromatische, iets pittige saus met stukjes tofu en een ruime hoeveelheid lente-ui. In dit gerecht komen alle authentieke [...] Continue Reading

Italiaanse kalfsgehaktballetjes met Parmezaan, Ricotta en citroen

Het recept van deze lichte gehaktballetjes is per ongeluk ontstaan. Ik had wat weinig vlees in huis en heb mijn gehaktmengsel aangevuld met flink wat Ricotta en Parmezaan. Het resultaat is dit heerlijk zomers vleesgerecht met een Italiaans tintje. Ik geef bij deze gehaktballetjes graag “fregola sarda”, kleine geroosterde pastabolletjes uit Sardinië, die iets weg [...] Continue Reading

Copyright © 2015 Beleef Smaak

Algemene voorwaarden