Recepten van Beleef Smaak

  • Parelgortrisotto met gekruide feta

    Parelgort (gerst) kennen we tegenwoordig vooral vloeibaar: er wordt bier van gemaakt. Maar je kan er nog zo veel meer mee. Het is een perfecte basis voor een (stevige) soep of een salade. Of je kan parelgort gebruiken als vervanging voor de rijst in een risotto. Dit recept van Yotam […]

  • Tonijnfrittata met venkel-komkommersalade

    Een frittata is altijd goed voor een lichte maaltijd en makkelijke maaltijd. Ik maak deze frittata met tonijn uit blik. Dat is een prima en gezond alternatief voor verse vis. Zeker in een recept zoals dit. Verse tonijn wordt dan snel te droog. Ik kies bij voorkeur voor duurzame variant […]

  • Coq au Riesling

    Een traditionele coq au vin maak je met een hele kip en een stevige rode wijn. Heerlijk en zeker mijn versie 😉 die ik maak naar een recept van Raymond Blanc.

    Deze lichtere voorjaarsvariant uit de Elzas is een heerlijk alternatief voor de stevige winterse coq au vin. Vanwege de iets subtielere […]

  • Thaise beefsalade (Nam Tok) met geroosterde pompoen en spinazie

    Deze winterse variatie op een traditionele Thaise beefsalade (Nam Tok) is geheel per toeval ontstaan. Ik had nog een stukje rosbief, wat spinazie en een flespompoen in mijn koelkast liggen. Samen met wat Aziatische smaakmakers was deze supergezonde salade in minder dan een half uur klaar.

    Belangrijke smaakmaker in een authentieke […]

  • Ottolenghi’s spruitjesrisotto

    Spruitjes zijn nu volop in het seizoen, maar door de licht bittere koolsmaak zijn ze niet ieders favoriet. Vooral als je ze traditioneel bereidt en alleen afkookt,  komt deze bijzonder uitgesproken naar voren. Ik gebruik ze daarom liever op een andere manier, zoals in dit risottorecept van Yotam Ottolenghi. Zo […]

  • Tagliatelle met paddenstoelen en gekonfijte knoflook

    Deze pastaschotel is verrassend eenvoudig te maken en geeft je een heerlijk warm en luxe “herfstgevoel”. Een eenvoudig pastagerecht zoals dit is het lekkerste met verse pasta.
    De “saus” is binnen een paar minuten klaar, dus alle tijd om je eigen pastadeeg te maken.

    Het recept voor homemade pastadeeg vind je hier! […]

  • Petjel

    De Indonesische keuken kent verschillende soorten koude groentesalades met pindasaus, zoals gado gado. Petjel is misschien wat minder bekend, maar wat mij betreft de lekkerste. Net als bij gado gado kan je alle combinaties van groenten nemen die je nog in je groentela hebt liggen, zolang je ze maar lekker […]

  • Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

    Deze soep heb ik speciaal bedacht voor het kindermenu en is zacht van smaak. Supergezond en heel eenvoudig om te maken. Ik rooster de groenten eerst in de oven voor extra smaak en geef de soep net iets extra’s door een snufje kaneel en een scheut versgeperst sinaasappelsap.
    Uiteraard is deze […]

  • Aziatische rijstnoedelsalade met romige pinda-sesamdressing

    De dressing maakt het verschil in deze op zich heel eenvoudige salade. Hij is romig, fris, een beetje spicy en heel makkelijk om te maken. In veel sauzen en dressings met pinda’s wordt kant en klare pindakaas gebruikt. Gelukkig kan je tegenwoordig vrij eenvoudig pindakaas kopen zonder ongezonde toevoegingen zoals […]

  • Zelfgebakken focaccia

    Zelf brood bakken is minder lastig, dan je zou denken. Wil je het ook een keer proberen, dan is dit recept voor een focaccia perfect om mee te beginnen. Dit platte Italiaanse brood is eenvoudig te maken en kan eigenlijk niet mislukken. En je kan er eindeloos mee variëren. Je […]