0 items -  0,00

       0 items -  0,00

Tagliatelle met paddenstoelen en gekonfijte knoflook

Deze pastaschotel is verrassend eenvoudig te maken en geeft je een heerlijk warm en luxe “herfstgevoel”. Een eenvoudig pastagerecht zoals dit is het lekkerste met verse pasta.
De “saus” is binnen een paar minuten klaar, dus alle tijd om je eigen pastadeeg te maken.

Het recept voor homemade pastadeeg vind je hier! Ik gebruik mijn pastamachine om van de deegvellen tagliatelle te snijden maar je kan je deeglap (met flink wat bloem) ook oprollen en in reepjes snijden. Vind je dat allemaal veel te veel gedoe: koop dan gewoon kant en klare tagliatelle. Ook erg lekker!

Wat heb je nodig voor de tagliatelle met paddenstoelen
(voor 2 porties)

150-200 gram tagliatelle, evt. van verse pasta
300 à 400 gram gemengde bospaddenstoelen, schoongemaakt, grotere exemplaren gehalveerd of in kwarten
1 zakje gedroogde porcini (30 gram)
evt. een scheutje room of een flinke eetlepel crème fraîche
1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
100 ml paddenstoelenbouillon (kant en klaar of zelf getrokken)
peper en zout
een flinke hand gehakte peterselie of kervel (nog lekkerder!)

Bereidingswijze van de tagliatelle met paddenstoelen

Week de porcini in ongeveer 150 ml kokend water. Verhit in een koekenpan (waar straks ook de gekookte pasta bij kan!) de boter met een flinke snuf zout op laag tot middelhoog vuur en stoof hierin de knoflook heel langzaam, totdat deze mooi goudbruin kleurt.

Laat de porcini goed uitlekken, maar bewaar het weekvocht!

Haal de knoflook uit de boter en schenk de olijfolie erbij. Zet het vuur hoog en roerbak de paddenstoelen totdat ze iets geslonken zijn. Haal de paddenstoelen uit je pan en schenk het weekvocht van de porcini erin (laat het laatste restje achterwege, waarin misschien wat zand zit) en meng dit met de bouillon. Laat het opkoken en schenk er een beetje room of crème fraîche bij. Kook de saus in totdat deze de dikte heeft van lobbige slagroom en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Warm de paddenstoelen nog even mee in de saus.

Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar en schep deze zo vanuit het kookvocht in de pan met paddenstoelensaus. Schep de knoflook en de peterselie of kervel erbij en serveer meteen.

Categories: BlogTags: , ,

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Beleef Smaak

Algemene voorwaarden