Coq au vin
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10.30 uur.
Coq au vin (kip gestoofd in rode wijn) geserveerd met aardappelpuree
Deze Franse klassieker maak ik naar een recept van Raymond Blanc, een in Engeland populaire sterrenchef van Franse origine. Boterzachte kippendijen gestoofd in een stevige, kruidige jus, met Franse rode wijn, bacon, uitjes en kastanjechampignons.
Meer dan wat romige aardappelpuree is echt niet nodig.
Ingrediënten
Kip, ui, knoflook, rode wijn, bleekselderij, kippenbouillon, kastanjechampignons, bacon, laurier, tijm, peterselie, selderijzout, boter, aardappel , olijfolie, zout en peper.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de kip met saus, afgedekt, opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden, ca. 10-15 minuten. Of je schept de kip met saus over in een pannetje en verwarmt deze op middelhoog vuur. De puree kan afgedekt mee in de oven.
Ze kunnen beide ook prima worden opgewarmd in de magnetron, afgedekt met magnetronfolie ca. 6-8 minuten op 600 Watt, de puree waarschijnlijk iets korter.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.
