Recepten van Beleef Smaak

  • Pasta e fagioli (con cavolo nero)

    Trek in verse pasta e fagioli (con cavolo nero)?

    Dit gerecht is een klassieker in de Italiaanse keuken. De combinatie van pasta en peulvruchten lijkt misschien bijzonder, maar is in Italië een hele gebruikelijke. Niet echt arm aan koolhydraten, maar wel goed voor een heerlijk bordje – goed vullend – comfortfood.

    Ik […]

  • Pastilla (Marokkaanse pastei van filodeeg)

    Pastilla, bisteeya, b’stilla, of bastilla zijn allemaal namen voor een pastei van filodeeg met een vulling van kip of vis. Er zijn veel lekkere recepten voor gevuld filodeeg, maar de versie met kip of vis is echt Marokkaans en wordt daar veel gegeten. Geen feestelijke gelegenheid zonder een grote pastilla.

    Mijn favoriete versie maak ik […]

  • Caesarsalad met Parmezaankip

    Mijn recept voor deze klassieker onder de salades. De basis blijft traditioneel: knapperige Romaine sla met een romige dressing van homemade mayonaise aangemaakt met een beetje knoflook, mosterd, citroensap en ansjovis en met stukjes gebakken spek.

    Mijn eigen twist geef ik aan dit recept door de croutons en Parmezaanse kaas te […]

  • Zalm uit de oven met sperziebonen en tomaten

    Dit gerecht komt uit het eerste kookboek van Jamie Oliver en is daarmee al jarenlang één van mijn favoriete zomerse maaltijden. Zalm uit de oven met sperzieboontjes en tomaat op smaak gebracht met olijven en basilicum en wat citroen en ansjovis. Als je het resultaat proeft, geloof je bijna niet […]

  • Homemade Thaise chilisaus

    De Thaise keuken kenmerkt zich door verfijnde gerechten met verse ingrediënten en bijzondere combinaties van zoet, zuur en pittig. Al die smaken vind je terug in deze chilisaus, heerlijk als dipsaus of marinade en niet alleen voor Thaise gerechten. Super simpel om zelf te maken en veel lekkerder dan kant […]

  • Japanse teriyakisaus

    De Japanse keuken kent verschillende traditionele bereidingen en teriyaki is daar één van. “Teri” (照り) betekent glans en “yaki” (焼き) betekent gegrild of gebakken. Het is dus niet de naam van de saus maar een kooktechniek, waarbij vlees, vis of groente wordt gebakken met een marinade die bestaat uit sojasaus, […]

  • Ottolenghi’s bloemkooltaart

    Bloemkool was absoluut niet mijn favoriete groente totdat ik de kookboeken van Yotam Ottolenghi in handen kreeg. Hij tovert deze groente om tot de meest heerlijke gerechten. Ik was al fan na zijn bloemkoolfrittata maar dit  bloemkoolrecept is ook zeker het proberen waard.

    Ottolenghi geeft bloemkool een verrassend lekker Italiaans tintje door […]

  • Thaise zalmkoekjes met zoete aardappel

    Mijn recept voor Thaise zalmkoekjes met zoete aardappel en homemade rode currypasta

    Zoete aardappel combineert heerlijk met Aziatische smaakmakers en geeft deze viskoekjes een heerlijke zachte en toch stevige structuur. Ben je geen liefhebber van zalm, dan kan je deze ook heel goed vervangen door een andere vissoort of garnalen. De Thaise rode […]