Recepten van Beleef Smaak

  • Fazzoletti met tuinbonenpesto en truffel

    Fazzoletti zijn hele dunne, bijna transparante verse pasta velletjes en combineren heerlijk met deze lichte “saus” van jonge verse tuinbonen, lente-ui en basilicum. De truffel is niet absoluut nodig maar maakt het gerecht wel bijzonder en geeft een echt luxe gevoel.

    Tuinbonen zijn vroeg in het seizoen het lekkerste en als […]

  • Vegan mayonaise

    Mijn recept voor een vegan mayonaise, speciaal voor de week zonder vlees.

    Eind vorig jaar heb ik mij – als voorbereiding op mijn vegan kerstmenu – uitgebreid in de veganistische keuken verdiept en verschillende gerechten en bereidingen getest. Eerlijk is eerlijk; soms is het ontbreken van dierlijke producten een gemis, maar […]

  • Spaanse empanada met varkensvlees en geroosterde paprika

    Mijn recept voor een Spaanse empanada met varkensvlees en geroosterde paprika. Deze hartige taart was oorspronkelijk bedoeld als een hapje voor onderweg. Handig want zo zat je beleg gewoon in je brood en voor de vulling kon je mooi alle kliekjes gebruiken.

    Ik gebruik voor het deeg een niet zo Spaanse […]

  • Platbrood met lamsvlees (lahmacun)

    Mijn recept voor een Turkse pizza! Lahmacun is misschien wel het meest gegeten Turkse gerecht hier in Nederland. In de originele versie is het meer een “snack” dan een complete maaltijd, maar met wat kleine aanpassingen maak je er een heerlijke en gezonde avondmaaltijd van. Zo lekker heb je een […]

  • Kabeljauw Bourguignon

    Dit recept als variant op dé Franse klassieker onder de stoofschotels is echt heel anders dan je zou verwachten.  Kabeljauw combineert bijzonder goed met de stevige saus van rode wijn en runderfond, die zo karakteristiek voor dit gerecht is. Voordeel is dat vis stukken sneller gaar is en je binnen […]

  • Thaise massaman curry

    Mijn recept voor een Thaise massaman curry. Deze heerlijke stoofschotel komt van origine uit het zuiden van Thailand, een moslimregio, vandaar “massaman” (moslim)-curry. Bijzonder aan dit gerecht is het gebruik van aardappel, een ingrediënt dat je maar weinig ziet in de Aziatische keuken.

    De currypasta om dit gerecht te maken kan […]

  • Thaise groene curry met rundvlees (Kaeng kiew waan nua)

    Met de groene Thaise currypasta uit dit recept als basis kan je verschillende heerlijke gerechten maken. Voeg naar eigen smaak vlees, vis en groente en wat kokosmelk toe en je hebt in een handomdraai een heerlijke Thaise maaltijd op tafel staan.

    Kant en klare currypasta uit een potje is natuurlijk wel […]

  • Zomerrisotto met rucola-basilicumsalade

    Een lekkere risotto is echt niet lastig te maken en altijd goed voor een heerlijke en snelle maaltijd.  Het resultaat is vooral afhankelijk van de manier van bereiden.  Risottorijst maak je altijd in een vast aantal handelingen. Houd je bij het koken van een risotto dit “stappenplan” aan, dan kan […]