Recepten van Beleef Smaak

  • Frittata met zoete aardappel en tomatensalade

    In dit recept combineer ik zoete aardappel met Aziatische smaakmakers, echt een aanrader. De salade van tomaat en rucola is een heerlijke aanvulling en maakt je maaltijd compleet.
    Wat heb je nodig voor een frittata met zoete aardappel en tomatensalade?
    (voor twee personen)
    Voor de frittata
    6 grote eieren
    2 eetlepels kokosolie
    2 zoete aardappels, ongeveer […]

  • Boboti (Zuid-Afrikaanse gehaktschotel)

    Het eerste recept voor boboti(e) verscheen al in 1609 in een Nederlands kookboek. Waarschijnlijk hebben in die tijd de kolonisten van de VOC dit gerecht meegenomen naar Zuid-Afrika. De receptuur van die tijd is wel aangepast aan de smaken van deze tijd, maar wat niet is veranderd is de combinatie […]

  • Tonijnfrittata met venkel-komkommersalade

    Een frittata is altijd goed voor een lichte maaltijd en makkelijke maaltijd. Ik maak deze frittata met tonijn uit blik. Dat is een prima en gezond alternatief voor verse vis. Zeker in een recept zoals dit. Verse tonijn wordt dan snel te droog. Ik kies bij voorkeur voor duurzame variant […]

  • Indiase tikka masala zalm

    Tikka masala is een Indiase currypasta die vooral gebruikt wordt om kip in te stoven. Je kan deze pasta kant en klaar in de supermarkt kopen, maar die haalt het qua smaak echt niet bij een zelfgemaakte kruidenpasta. Ook deze pasta laat zich trouwens heel goed invriezen, dus maak vooral […]

  • Waldorfsalade met gepocheerde kipfilet

    Dit recept voor deze salade is één van mijn favorieten; eenvoudig te maken, laag in calorieën en vooral heel erg lekker.

    Het originele recept – bedacht in het Waldorf Astoria in New York, door de restaurantmanager – bevatte niet veel meer dan reepjes selderijknol, appel en walnoten aangemaakt met een flinke […]

  • Pompoenrisotto

    Een recept voor een heerlijke pompoenrisotto. In het najaar zijn pompoenen weer volop te krijgen. Deze vrucht (geen groente dus!) zit vol met vezels en voedingsstoffen en heeft maar weinig calorieën (nog geen 26 per 100 gram) Dus, wanneer je straks met Halloween een pompoen gaat uithollen, vooral het vruchtvlees bewaren.

    Met […]

  • Tagliatelle met paddenstoelen en gekonfijte knoflook

    Deze pastaschotel is verrassend eenvoudig te maken en geeft je een heerlijk warm en luxe “herfstgevoel”. Een eenvoudig pastagerecht zoals dit is het lekkerste met verse pasta.
    De “saus” is binnen een paar minuten klaar, dus alle tijd om je eigen pastadeeg te maken.

    Het recept voor homemade pastadeeg vind je hier! […]

  • Chili con carne met rijst

    Chili con carne is niet zoals veel mensen denken een Mexicaans gerecht. Het komt uit de Amerikaanse Texmex-keuken, waarschijnlijk bedacht door kolonisten, die het vlees van wilde buffels lieten stoven om het mals te krijgen. Dus geen Mexicaanse bonenschotel met gehakt, maar een Amerikaans vleesschotel met vlees en chilipepers.

    Mijn recept […]