Recepten van Beleef Smaak

  • Platbrood met lamsvlees (lahmacun)

    Mijn recept voor een Turkse pizza! Lahmacun is misschien wel het meest gegeten Turkse gerecht hier in Nederland. In de originele versie is het meer een “snack” dan een complete maaltijd, maar met wat kleine aanpassingen maak je er een heerlijke en gezonde avondmaaltijd van. Zo lekker heb je een […]

  • Kabeljauw Bourguignon

    Dit recept als variant op dé Franse klassieker onder de stoofschotels is echt heel anders dan je zou verwachten.  Kabeljauw combineert bijzonder goed met de stevige saus van rode wijn en runderfond, die zo karakteristiek voor dit gerecht is. Voordeel is dat vis stukken sneller gaar is en je binnen […]

  • Thaise massaman curry

    Mijn recept voor een Thaise massaman curry. Deze heerlijke stoofschotel komt van origine uit het zuiden van Thailand, een moslimregio, vandaar “massaman” (moslim)-curry. Bijzonder aan dit gerecht is het gebruik van aardappel, een ingrediënt dat je maar weinig ziet in de Aziatische keuken.

    De currypasta om dit gerecht te maken kan […]

  • Thaise groene curry met rundvlees (Kaeng kiew waan nua)

    Met de groene Thaise currypasta uit dit recept als basis kan je verschillende heerlijke gerechten maken. Voeg naar eigen smaak vlees, vis en groente en wat kokosmelk toe en je hebt in een handomdraai een heerlijke Thaise maaltijd op tafel staan.

    Kant en klare currypasta uit een potje is natuurlijk wel […]

  • Zomerrisotto met rucola-basilicumsalade

    Een lekkere risotto is echt niet lastig te maken en altijd goed voor een heerlijke en snelle maaltijd.  Het resultaat is vooral afhankelijk van de manier van bereiden.  Risottorijst maak je altijd in een vast aantal handelingen. Houd je bij het koken van een risotto dit “stappenplan” aan, dan kan […]

  • Frittata met zoete aardappel en tomatensalade

    In dit recept combineer ik zoete aardappel met Aziatische smaakmakers, echt een aanrader. De salade van tomaat en rucola is een heerlijke aanvulling en maakt je maaltijd compleet.
    Wat heb je nodig voor een frittata met zoete aardappel en tomatensalade?
    (voor twee personen)
    Voor de frittata
    6 grote eieren
    2 eetlepels kokosolie
    2 zoete aardappels, ongeveer […]

  • Boboti (Zuid-Afrikaanse gehaktschotel)

    Het eerste recept voor boboti(e) verscheen al in 1609 in een Nederlands kookboek. Waarschijnlijk hebben in die tijd de kolonisten van de VOC dit gerecht meegenomen naar Zuid-Afrika. De receptuur van die tijd is wel aangepast aan de smaken van deze tijd, maar wat niet is veranderd is de combinatie […]

  • Tonijnfrittata met venkel-komkommersalade

    Een frittata is altijd goed voor een lichte maaltijd en makkelijke maaltijd. Ik maak deze frittata met tonijn uit blik. Dat is een prima en gezond alternatief voor verse vis. Zeker in een recept zoals dit. Verse tonijn wordt dan snel te droog. Ik kies bij voorkeur voor duurzame variant […]