-
sep 22 2021 Zalm uit de oven met sperziebonen en tomaten
Dit gerecht komt uit het eerste kookboek van Jamie Oliver en is daarmee al jarenlang één van mijn favoriete zomerse maaltijden. Zalm uit de oven met sperzieboontjes en tomaat op smaak gebracht met olijven en basilicum en wat citroen en ansjovis. Als je het resultaat proeft, geloof je bijna niet […]
-
jun 28 2021 Homemade Thaise chilisaus
De Thaise keuken kenmerkt zich door verfijnde gerechten met verse ingrediënten en bijzondere combinaties van zoet, zuur en pittig. Al die smaken vind je terug in deze chilisaus, heerlijk als dipsaus of marinade en niet alleen voor Thaise gerechten. Super simpel om zelf te maken en veel lekkerder dan kant […]
-
jun 18 2021 Spaghetti met gemarineerde feta, parmaham, limoen, rode peper en rucola
Dit recept van Donna Hay komt uit een kookboek dat ik al meer dan 20 jaar in mijn boekenkast heb staan en is dus al heel wat jaren één van mijn favoriete pastagerechten. Misschien zou je de combinatie niet snel verzinnen maar alle smaken bij elkaar zijn echt heel bijzonder. Ik […]
-
mei 24 2021 Japanse teriyakisaus
De Japanse keuken kent verschillende traditionele bereidingen en teriyaki is daar één van. “Teri” (照り) betekent glans en “yaki” (焼き) betekent gegrild of gebakken. Het is dus niet de naam van de saus maar een kooktechniek, waarbij vlees, vis of groente wordt gebakken met een marinade die bestaat uit sojasaus, […]
-
mei 08 2021 Ottolenghi’s bloemkooltaart
Bloemkool was absoluut niet mijn favoriete groente totdat ik de kookboeken van Yotam Ottolenghi in handen kreeg. Hij tovert deze groente om tot de meest heerlijke gerechten. Ik was al fan na zijn bloemkoolfrittata maar dit bloemkoolrecept is ook zeker het proberen waard.
Ottolenghi geeft bloemkool een verrassend lekker Italiaans tintje door […]
-
apr 18 2021 Thaise zalmkoekjes met zoete aardappel
Mijn recept voor Thaise zalmkoekjes met zoete aardappel en homemade rode currypasta
Zoete aardappel combineert heerlijk met Aziatische smaakmakers en geeft deze viskoekjes een heerlijke zachte en toch stevige structuur. Ben je geen liefhebber van zalm, dan kan je deze ook heel goed vervangen door een andere vissoort of garnalen. De Thaise rode […]
-
apr 03 2021 Fazzoletti met tuinbonenpesto en truffel
Fazzoletti zijn hele dunne, bijna transparante verse pasta velletjes en combineren heerlijk met deze lichte “saus” van jonge verse tuinbonen, lente-ui en basilicum. De truffel is niet absoluut nodig maar maakt het gerecht wel bijzonder en geeft een echt luxe gevoel.
Tuinbonen zijn vroeg in het seizoen het lekkerste en als […]
-
mrt 02 2021 Ovengebakken zalm met parmaham met linzen, roergebakken citroen-spinazie en spicy yoghurtdressing
Mijn versie van een recept van Jamie Oliver uit zijn tweede kookboek; in de oven gebakken zalmfilet omwikkeld met plakjes parmaham geserveerd met een warme linzensalade.
Een bijzondere combinatie van smaken, super gezond en koolhydraatloos en vooral heel eenvoudig om te bereiden. De zalm blijft heerlijk “sappig” door het jasje van […]
-
feb 06 2021 Spaanse empanada met varkensvlees en geroosterde paprika
Mijn recept voor een Spaanse empanada met varkensvlees en geroosterde paprika. Deze hartige taart was oorspronkelijk bedoeld als een hapje voor onderweg. Handig want zo zat je beleg gewoon in je brood en voor de vulling kon je mooi alle kliekjes gebruiken.
Ik gebruik voor het deeg een niet zo Spaanse […]
-
jan 10 2021 Platbrood met lamsvlees (lahmacun)
Mijn recept voor een Turkse pizza! Lahmacun is misschien wel het meest gegeten Turkse gerecht hier in Nederland. In de originele versie is het meer een “snack” dan een complete maaltijd, maar met wat kleine aanpassingen maak je er een heerlijke en gezonde avondmaaltijd van. Zo lekker heb je een […]