Homemade Thaise chilisaus

De Thaise keuken kenmerkt zich door verfijnde gerechten met verse ingrediënten en bijzondere combinaties van zoet, zuur en pittig. Al die smaken vind je terug in deze chilisaus, heerlijk als dipsaus of marinade en niet alleen voor Thaise gerechten. Super simpel om zelf te maken en veel lekkerder dan kant en klaar!

Proeven? Ik geef deze chilisaus dinsdag 29 juni mee als “dressing” voor de Thaise beefsalade.

Wat heb je nodig voor mijn Thaise chilisaus?

4 rode kleine chilipepers (rawit) en 2 rode chilipepers, fijn gesneden
1 stukje verse gember, geraspt (ongeveer 25 gram)
ca. 25 gram verse koriander, fijngehakt
1 teen knoflook, geraspt
1 eetlepel vissaus (nam pla)
1 limoen (sap en zest)
2 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels water
2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad), liefst vers, anders gedroogd
en evt. 1 eetlepel maizena

Bereidingswijze van mijn Thaise chilisaus

Meng alle ingrediënten (behalve de maizena) in een klein pannetje. Even laten opkoken en dan ongeveer 15 minuten op laag vuur op smaak laten komen. Vis de blaadje limoenblad uit de saus en laat afkoelen voor gebruik.
Wil je een saus met een wat “dikkere” structuur dan kan je de chilisaus nog binden. Roer daarvoor de maizena los met een beetje water en voeg toe. Goed roeren en laten opkoken.
Je kan de afgekoelde saus het beste in de koelkast bewaren.

Eén opmerking

  • Marina

    Dit ziet er zeer smakelijk uit!