Recepten van Beleef Smaak

  • Waldorfsalade met gepocheerde kipfilet

    Dit recept voor deze salade is één van mijn favorieten; eenvoudig te maken, laag in calorieën en vooral heel erg lekker.

    Het originele recept – bedacht in het Waldorf Astoria in New York, door de restaurantmanager – bevatte niet veel meer dan reepjes selderijknol, appel en walnoten aangemaakt met een flinke […]

  • Pompoenrisotto

    Een recept voor een heerlijke pompoenrisotto. In het najaar zijn pompoenen weer volop te krijgen. Deze vrucht (geen groente dus!) zit vol met vezels en voedingsstoffen en heeft maar weinig calorieën (nog geen 26 per 100 gram) Dus, wanneer je straks met Halloween een pompoen gaat uithollen, vooral het vruchtvlees bewaren.

    Met […]

  • Tagliatelle met paddenstoelen en gekonfijte knoflook

    Deze pastaschotel is verrassend eenvoudig te maken en geeft je een heerlijk warm en luxe “herfstgevoel”. Een eenvoudig pastagerecht zoals dit is het lekkerste met verse pasta.
    De “saus” is binnen een paar minuten klaar, dus alle tijd om je eigen pastadeeg te maken.

    Het recept voor homemade pastadeeg vind je hier! […]

  • Chili con carne met rijst

    Chili con carne is niet zoals veel mensen denken een Mexicaans gerecht. Het komt uit de Amerikaanse Texmex-keuken, waarschijnlijk bedacht door kolonisten, die het vlees van wilde buffels lieten stoven om het mals te krijgen. Dus geen Mexicaanse bonenschotel met gehakt, maar een Amerikaans vleesschotel met vlees en chilipepers.

    Mijn recept […]

  • Ottolenghi’s spruitjesrisotto

    Spruitjes zijn nu volop in het seizoen, maar door de licht bittere koolsmaak zijn ze niet ieders favoriet. Vooral als je ze traditioneel bereidt en alleen afkookt,  komt deze bijzonder uitgesproken naar voren. Ik gebruik ze daarom liever op een andere manier, zoals in dit risottorecept van Yotam Ottolenghi. Zo […]

  • Imam Bayildi

    Deze week een recept voor een traditioneel gerecht uit de Turkse keuken. De naam betekent de ‘imam die flauwviel’, toen zijn vrouw hem dit gerecht serveerde. Niemand weet waarom, misschien wel van vreugde, want deze geroosterde aubergineschotel is echt heerlijk.
    Wat heb je nodig voor Imam Bayildi?
    (voor twee personen)
    2 grote aubergines […]

  • Parelgortrisotto met gekruide feta

    Parelgort (gerst) kennen we tegenwoordig vooral vloeibaar: er wordt bier van gemaakt. Maar je kan er nog zo veel meer mee. Het is een perfecte basis voor een (stevige) soep of een salade. Of je kan parelgort gebruiken als vervanging voor de rijst in een risotto. Dit recept van Yotam […]