Pasta e fagioli con cavolo nero
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10:30 uur.
Pasta e fagioli con cavolo nero (verse pasta met borlottibonen en kool)
Mijn versie van deze traditionele pastaschotel maak ik met dunne huisgemaakte pastavelletjes in een “saus” met borlottibonen, tomaat en uitgebakken pancetta vul ik aan met cavolo nero, ook wel palmkool; een koolsoort die wat aan boerenkool doet denken, maar dan milder en zoeter van smaak. Voor erbij versgeraspte Parmezaan, meer heb je niet nodig!
Ingrediënten
Bloem, ei, olijfolie, knoflook, wortel, bleekselderij, ui, borlottibonen, kool, Parmezaan, rozemarijn, pancetta, runderbouillon, rode pepervlokken, tomaat, peper en zout.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de pasta heel goed opwarmen in een (koeken)pan op middelhoog vuur. Wordt de pasta wat droog voeg dan een heel klein scheutje water toe. Of verwarm in de magnetron, afgedekt met magnetronfolie ca. 2-3 minuten op 600 Watt. Opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden) kan eventueel ook, afgedekt met aluminiumfolie, ca. 5-8 minuten.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.
