Geitenkaassalade met vijgen en kruidkoek

Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50

Bestellen voor 10.30 uur.

Geitenkaassalade met gepocheerde vijgen en kruidkoekcroutons

Geïnspireerd door de tijd van het jaar maak ik een speciale versie van een traditionele geitenkaassalade. Op een flinke hand gemengde slablaadjes gaat een milde en zachte geitenkaas van eigen bodem. Die geef ik een apart zodat ze nog even in de oven kunnen om warm te worden. Verder maak ik zoete vijgen gepocheerd in rode port en speculaaskruiden, die ik zelf samenstel en zijn er “toastjes” van kruidkoek. Het pocheervocht van de vijgen gebruik ik – samen met wat walnootolie – als basis voor de dressing.

 

Ingrediënten

Geitenkaas, vijgen, port, honing, sla, speculaaskruiden (eigen mix), walnoten, notenolie, mosterd, kruidkoek, peper.

Opwarmen/bereiden en bewaren

Serveer de salade op kamertemperatuur. De kaasjes geef ik apart mee. Deze zijn lauwwarm ook erg lekker. Zet ze daarvoor net voor het serveren een minuut of 5 in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Schenk net voor het serveren de dressing over de salade.

Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.