Tortilla’s met salsa verde
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10.30 uur.
Tortilla’s met een vegetarische vulling van roerei, gebakken aardappel, queso fresco en salsa verde
De vegetarische vulling voor mijn homemade bloemtortilla’s is echt heel bijzonder! Die bestaat uit romig roerei, knapperig gebakken aardappelstukjes, geroosterde paprika, flink wat lente-ui en queso fresco (een milde ongerijpte kaas die aan feta doet denken). De smaakmaker is een pittige salsa verde (saus van groene tomaten, verse koriander en jalapeño pepers) en maakt dit gerecht compleet.
Wel nog even zelf aan de slag, want het vullen van de tortilla is een last-minute klusje!
Ingrediënten
Ei, ui, lente-ui, knoflook, paprika, aardappel, jalapeño pepers, groene tomaat, witte kaas, koriander, tabasco, maiskiemolie, bloem, peper en zout.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de eiervulling afgedekt opwarmen in de magnetron, 6-8 minuten op 600 Watt. Schep de vulling halverwege het opwarmen voorzichtig om. Afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden kan eventueel ook, ca. 10 minuten. Of je schept de vulling in een droge koekenpan en verwarmt alles op middelhoog vuur.
De tortilla’s zou je ook even kunnen opwarmen. Afgedekt in de magnetron ca. 2-3 minuten op 600 Watt of je legt ze even in de oven. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan eventueel ook.
De salsa verde kan je op kamertemperatuur serveren of ook even opwarmen in een pannetje of in de magnetron.
Schep net voor het serveren een flinke lepel van het warme eiermengsel en de salsa verde op de tortilla en vouw ze dubbel.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.
