Oosterse visstoofschotel
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10.30 uur.
Oosterse visstoofschotel met garnalen, kabeljauw en venkel, geserveerd met Oosterse aardappelpuree
Deze heerlijke lichte visstoofschotel met de smaken van het Midden-Oosten maak ik losjes naar een recept van Salma Hage. Ik stoof stukjes kabeljauw en grote garnalen in groentebouillon getrokken met veel venkel en bleekselderij, op smaak gebracht met verse kurkuma, saffraan, verse koriander en gekonfijte citroen.
Voor erbij maak ik een aardappelpuree in Libanese stijl; “geprakte” kruimige aardappel op smaak gebracht met een flinke scheut olijfolie, peterselie en wat citroen.
Ingrediënten
Kabeljauw, garnaal, lente-ui, knoflook, venkel, bleekselderij, groentebouillon, venkelzaad, kurkuma, saffraan, gekonfijte citroen, aardappel, citroen, koriander, peterselie, olijfolie, zout en peper.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de vis en aardappels met aluminiumfolie afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ca. 10-15 minuten. Opwarmen in de magnetron kan ook , afgedekt met magnetronfolie, ca. 6-8 minuten (voor de vis en wat minder lang voor de aardappels) op 600 Watt .
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.