Tangia Marrakech (Marokkaanse lamsstoof)
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10.30 uur één dag voor de dag van aanbieden (i.v.m. bereidingstijd)!
Tangia Marrakech, Marokkaanse lamsstoofschotel met gekonfijte citroen en saffraan geserveerd met citroencouscous en zalouk
Een tangia is de naam van de pot van klei waarin deze stoofschotel van origine wordt gemaakt. In mijn versie stoof ik lamsbout met gekonfijte citroen, mijn eigen ras-el-hanout kruidenmix, verse koriander en saffraan op lage temperatuur in een aardwerken schaal in de oven totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Dat duurt meerdere uren, dus wel op tijd bestellen!
Voor erbij maak ik citroencouscous en zalouk; een salade van geroosterde aubergine, paprika en tomaat.
Ingrediënten
Lamsvlees, olijfolie, ui, gember, koriander, peterselie, saffraan, ras el hanout, komijn, gekonfijte citroen, kurkuma, citroen, kikkererwten, couscous, aubergine, paprika, tomaat, peper, zout.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de tangia het beste met aluminiumfolie afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Of vervang de aluminiumfolie door magnetronfolie en verwarm ca. 4-5 minuten op 600 Watt in de magnetron.
De couscous kan bij het vlees in de oven of in de magnetron, op 600 Watt, ongeveer 3-4 minuten. Opbakken in een droge koekenpan kan eventueel ook.
Serveer de salade op kamertemperatuur. Kort meewarmen met de tangia in de oven kan eventueel ook.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.
