Borscht

Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50

Bestellen voor 10.30 uur.

Borscht, maaltijdsoep met rode biet, rundvlees, aardappel en kool, geserveerd met zure dilleroom en volkorendesembrood

Deze stevige maaltijdsoep met rode biet in de hoofdrol wordt in verschillende landen in Oost-Europa gegeten, maar komt waarschijnlijk van origine uit Oekraïne. In mijn versie vul ik een zelf getrokken runderbouillon met de stukjes boterzacht rundvlees bietjes, aardappel en kool.

Voor erbij breng ik zure room op smaak met dille en limoen en krijg je een flink stuk volkorendesembrood.

Ingrediënten

Rundvlees, ui, knoflook, tomaat, zure room, limoen, dille, kool, aardappel, bietjes, runderbouillon, peper, brood.

Opwarmen/bereiden en bewaren

Je kan de soep het beste opwarmen in een pannetje op middelhoog vuur. Afgedekt opwarmen in de magnetron, ca. 6-8 minuten kan eventueel ook.
Schep na het opwarmen de zure room naar smaak in de de soep.

Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.

Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.