Brassato di manzo (Italiaanse rosbief)

Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50

Bestellen voor 10.30 uur.

Brassato di manzo; Italiaanse rosbief met rode wijnjus en polenta met courgette, tijm en tomaat

Malse plakje rosbief op Italiaanse wijze bereid. Ik marineer het vlees eerst in een stevige Italiaanse rode wijn en daarna gaat het met flink wat rozemarijn en verse laurier de oven in totdat het nog mooi rosé is. Van de rode wijn van de marinade maak ik samen met wat runderfond een stevige jus. Die geef ik los van het vlees mee.

Voor erbij is er een bijzondere bereiding van polenta (maismeel). Daarvan maak ik een hartige taart met courgette, tijm en tomaat en flink wat Pecorino kaas.

Ingrediënten

Rundvlees, rode wijn, runderbouillon, laurier, tijm, rozemarijn, ui, knoflook, polenta, Pecorino, tomaat, courgette, olijfolie, peper en zout.

Opwarmen/bereiden en bewaren

De polenta kan onafgedekt in een voorverwarmde oven, op 200 graden, ca. 15 minuten. Vouw na en minuut of 10 de folie open. Dan kan ook het vlees erbij. Verwarm eerst de jus in het bakje in de magnetron op 600 Watt, ca. 2 minuten of schenk de jus over in een pannetje. Schenk de hete jus bij het vlees in de schaal en warm net onafgedekt op in een voorverwarmde oven op 200 graden. Hoe langer je het vlees in de oven laat, des te gaarder zal het worden. Houd je van rosé vlees tot medium rare, haal het dan na  5-8 minuten uit de oven. Wil je het vlees liever wat gaarder, laat het dan een paar minuten (maximaal 10) langer in de oven.

Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.

Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.