Picadillo (Cubaanse gehaktschotel)
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10.30 uur.
Picadillo in Cubaanse stijle; roergebakken gehakt in een kruidige tomatensaus met madame Jeanette pepers, geserveerd met gebakken banaan en rijst
Deze smaakvolle gehaktschotel maak ik naar traditioneel Cubaans recept. Ik stoof mager rundergehakt in een kruidige saus met o.a. paprika, olijven, kappers, rozijntjes en aardappel. Wat niet mag ontbreken als belangrijke smaakmaker is wat madame Jeanette peper, net genoeg om het gerecht bite te geven zonder dat het echt pittig wordt.
Zoals in Cuba serveer ik de picadillo met witte rijst en stukjes gebakken banaan. Een bijzondere combinatie van smaken en echt het proberen waard.
Ingrediënten
Rundvlees, runderbouillon, laurier, tijm, komijn, oregano, paprika, aardappel, ui, knoflook, paprikapoeder, witte wijn, olijven, rozijnen, kappers, worcestersaus, madame Jeanette peper, tomaat, azijn, bakbanaan.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de Picadillo en rijst heel goed afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ca. 15-20 minuten. Afgedekt opwarmen in de magnetron kan ook, 6-8 minuten op 600 Watt, de rijst misschien wat minder lang.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.
