Rendang padang
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10.30 uur.
Rendang padang met atjar ketimoen, sambal en witte rijst
Vandaag maak ik mijn versie van deze Indonesische klassieker, losjes gebaseerd op het recept van Lonny Gerungan; rundvlees gestoofd in een kruidige saus met specerijen en kokos totdat het vlees lekker zacht is geworden.
Voor erbij maak ik atjar ketimoen (komkommer) en sambal voor wie wat meer pit. Geserveerd met witte rijst.
Ingrediënten
Rundvlees, arachideolie, ui, knoflook, rode peper, laos, djahe, koenjit, djeroek poeroet, kaneel, tamarinde, nootmuskaat, palmsuiker, rijst, kemirinoot, komkommer, kruidnagel, santen, kokos, sereh, pinda’s, peper en zout.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de rendang het beste afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 10-12 minuten. Zet de laatste 5-8 minuten de rijst (ook afgedekt) erbij. Of verwarm beiden ca. 4-5 minuten op 600 Watt in de magnetron. Serveer de atjar koel of op kamertemperatuur.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.