Colcannon
Prijsklasse: € 8,95 tot € 11,75
Bestellen voor 10.30 uur.
Colcannon (Ierse koolstamppot) met varkenssaucijsjes en applesauce (appelmoes met cider)
Een stevige stamppot naar authentiek Iers recept, met roergebakken, gekarameliseerde kool en prei. Voor erbij maak ik ambachtelijke saucijsjes van livar kloostervarkens (anders dan op foto) en is er een “applesauce”; een stevige appelmoes op smaak gebracht met appelcider, venkelzaad en een snufje cayennepeper.
Ingrediënten
Varkenssaucijs, ui, mosterd, venkelzaad, appelcider, appels, cayennepeper, citroen, aardappels, prei, kool, boter, melk, selderijzout, nootmuskaat, peper en zout.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de colcannon en saucijzen afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 10-15 minuten. Of verwarm beide afgedekt ca. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.
Serveer de appelmoes op kamertemperatuur.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.
