Quiche Lorraine
Prijsklasse: € 9,75 tot € 12,50
Bestellen voor 10.30 uur één dag voor de dag van aanbieden!
Quiche Lorraine, gemaakt van homemade bladerdeeg met ui, bacon en Gruyère, geserveerd met een andijviesalade
Deze Franse klassieker maak ik met zelfgemaakt bladerdeeg en dat proef je echt. Mijn recept bevat veel minder boter en is daardoor een stuk verantwoorder. De vulling is wel heel klassiek met gekarameliseerde ui, uitgebakken bacon en Gruyère. Voor erbij maak ik een salade van flinterdunne reepjes rauwe andijvie met een dressing van witte wijnazijn en sjalotjes. Aanrader!
Voor het maken van het bladerdeeg heb ik wel wat tijd nodig, dus op tijd bestellen!
Ingrediënten
Bloem, boter, gist, ui, bacon, Gruyère, room, ei, andijvie, dijonmosterd, olijfolie, honing, sjalotten, wijnazijn, peper en zout.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de quiche het beste eerst met aluminiumfolie bedekt in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 10-15 minuten opwarmen. Vouw halverwege de baktijd de aluminiumfolie open. Of serveer de quiche op kamertemperatuur. Ook heel lekker!
Schenk ongeveer 10 minuten voor het serveren de dressing over de andijvie en meng goed door.
Dit opwarmadvies is voor een 1-persoonsportie. Zitten er meerdere porties in een schaal, dan zal de opwarmtijd wat langer zijn.
Deze maaltijd is in de koelkast maximaal 24 uur houdbaar.
