Aziatische slawrap met shirataki noodles en homemade hoisinsaus

Mijn recept voor een Aziatische slawrap met shirataki noodles en homemade hoisinsaus. Het kan echt: noedels eten in een koolhydraatarm dieet!!

Shirataki noodles worden in Japan mee gestoofd in de traditionele sukiyaki (een stoofpotje van rundvlees en groenten). Deze witte beetje doorzichtige noodles zijn van een wortelknol gemaakt, zitten boordevol vezels, bevatten amper koolhydraten en weinig calorieën (nog geen 10 calorieën per 100 gram!). Ze lijken een beetje op wat dikkere glasnoodles en zijn wat meer “al dente”. Je koopt deze noodles in een Japanse supermarkt of een goed gesorteerde toko.

Als je daar dan toch bent, neem dan meteen een pakje misopasta (gefermenteerde sojabonen),  een flesje sriracha en wat vijfkruidenpoeder mee, want dat heb je nodig voor de homemade hoisinsaus! In kant en klare sauzen zit vaak veel suiker en dus extra en onnodige calorieën (naast allerlei andere smaakstoffen en conserveringsmiddelen die je prima kan missen). Zelf maken is helemaal niet lastig en ook in dit geval écht veel lekkerder.

Verder gebruik ik in dit recept waterkastanjes. Dit zijn knolletjes van een waterplant, ze zijn wat zoetig en knapperig en geven dit gerecht een lekkere “crunch”. Vaak gewoon in de super te vinden, of anders vast en zeker ook in de toko.

Wat heb je nodig voor Aziatische slawrap met shirataki noodles en homemade hoisinsaus?
(voor twee personen)

Voor de gehaktvulling
450 gram mager rundergehakt (of kippengehakt)
1 ui, gesnipperd
1 theelepel verse gember, geraspt
1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten, in ringetjes
150 gram waterkastanje, in kleine blokjes
1 kleine prei, in dunne ringetjes
3 eetlepels hoisinsaus (home made of kant en klaar)

Verder
1 kropsla, twee kropjes baby-gemsla of 1 kleine ijsbergsla, blaadjes losgehaald
1 pakje shirataki noodles van 300 gram (uitlekgewicht 200 gram)

Bereidingswijze van Aziatische slawrap met shirataki noodles en home made hoisinsaus

Maak eerst de homemade hoisinsaus: Meng 3 eetlepels soyasaus, 2 eetlepels (rode) misopasta, 1 eetlepel ahornsiroop of honing, 2 theelepels rijstazijn, 1 theelepel sesamolie, ¼ theelepel Japanse srirachasaus (of ter vervanging een flinke snuf chilivlokken en ¼ theelepel Chinees 5 kruidenpoeder. Laat dit mengsel een minuut of 5 zachtjes doorkoken totdat het wat indikt.

Bak het gehakt in een anti-aanpakpan op hoog vuur totdat het begint te bruinen en voeg na een paar minuten de ui, de prei, de rode peper en de gember toe. Bak nog even goed door en voeg tot slot de waterkastanjes  en de hoisinsaus toe. Haal de pan van het vuur.

Bereid ondertussen de shirataki noodles. Doe ze in een vergiet, spoel ze 1 minuut met koud water en leg ze daarna even in goed heet, gezouten water, maximaal 2 à 3 minuten en giet af.

Vul de slablaadjes met wat noodles en daarop een flinke schep van het gehaktmengsel. Bestek heb je vandaag niet nodig!