Tagliata di manzo

Deze week mijn recept voor een Italiaanse klassieker uit de Toscaanse keuken: tagliata di manzo. Echt een recept voor de liefhebber van rood vlees.

Tagliata betekent ‘gesneden’ en tagliata di manzo is ‘gesneden rundvlees’. Een mals stukje rundvlees, kort dichtgeschroeid met een dressing van balsamico-azijn op wat rucola, bestrooid met parmezaan. Zo simpel te maken en zo ontzettend lekker!

De uitjes gestoofd in balsamico horen eigenlijk niet bij de klassieke bereiding, maar zijn wel een erg lekkere aanvulling.

Wat heb je nodig voor tagliata di manzo?
(voor 2 personen)

400 gram rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas, biefstuk of entrecote)
4 of 5 sjalotjes, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
100 ml balsamico-azijn
1 flinke eetlepel honing
1 takje rozemarijn
30 gram Parmezaan, geschaafd
1 handje cherry-tomaatjes, in kwarten
70 gram rucola
(grof) zeezout en peper

Bereidingswijze van tagliata di manzo

Fruit de sjalotjes even aan in de olijfolie en blus af met de balsamico. Voeg de honing en rozemarijn toe en laat de balsamico-azijn op middelhoog vuur ca. 10 minuten inkoken totdat deze wat stroperig is en de uitjes zacht zijn.

Verhit een grillpan op hoog vuur en schroei het vlees kort aan alle kanten dicht. Terwijl het vlees rust kan je de borden opmaken!

Verdeel de rucola met de uitjes en de tomaatjes over twee grote borden. Snijd het vlees in niet te dunne plakken, leg het op de sla. Breng de balsamico-siroop op smaak met flink peper en zout en roer de olijfolie erdoorheen. Schenk de dressing over het vlees en strooi tot slot de Parmezaan erover.

Let je vandaag minder op de koolhydraten, dan is een stukje ciabatta er wel erg lekker bij!