Aziatisch gemarineerde gerookte zalm met komkommer/avocado salade en radijspickle

Mijn recept voor Aziatisch gemarineerde gerookte zalm met komkommer/avocado salade en radijspickle.

Het ligt misschien niet meteen voor de hand om gerookte zalm in een Aziatisch getint gerecht te gebruiken, maar in dit geval geeft het echt een extra dimensie aan de smaak. Laag in koolhydraten, goede vetten en heel veel ander gezonds en ontzettend makkelijk en snel te bereiden. Zo heb je in maximaal een kwartier een heerlijk verantwoord Aziatisch feestje op je bord!

Wat heb je nodig voor Aziatisch gemarineerde gerookte zalm?
(voor 2 personen)

450 gram gerookte zalm
½ bosje radijs
½ komkommer
1 rijpe avocado in kleine stukjes (met een beetje limoensap besprenkelt tegen het bruin worden)
1 limoen (het sap)
1 kleine rode peper in stukjes
3 theelepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel mirin
flinke hand koriander(blaadjes)
peper en zout

Bereidingswijze van Aziatisch gemarineerde gerookte zalm

Maak eerst de radijspickle door de radijsjes zo dun mogelijk te snijden of te schaven en ze te mengen met de mirin en de rijstazijn.

Meng voor de Aziatische marinade het sap van een halve limoen, de sojasaus, de sesamolie en de rode peper. Schik de zalmplakjes op een schaal en schenk de marinade erover.

Meng voor de salade de komkommer en de avocado en kruid met een beetje peper en zout en verdeel deze samen met de radijspickle over de zalm. Bestrooi tot slot met een handje verse koriander(blaadjes).