Courgettecake met feta en halloumi
Dit courgettecake recept is een heerlijke variatie op een hartige taart, alleen een stuk eenvoudiger te maken omdat je niet eerst een deegbodem nodig hebt. Ik heb deze keer gekozen voor een vulling van courgette met halloumi en feta, maar eigenlijk is iedere combinatie van groente en kazen mogelijk. Een ideaal recept dus om je restjes op te maken en zelf te variëren met je favoriete ingrediënten.
Wat heb je nodig voor Courgettecake?
(voor 1 courgettecake)
- 4 scharreleieren (maat M)
- 1 grote courgette, grof geschaafd, of 500 gram van je favoriete groente, fijngesneden
- 150 gram feta, verkruimeld en 150 gram halloumi, grof geraspt, of 300 gram kaas naar keuze
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram yoghurt
- 1 eetlepel verse kruiden
- ½ eetlepel kurkuma (optie)
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 gram tarwebloem
- wat (zwarte) sesamzaadjes (optie)
- peper
Bereidingswijze van courgettecake
Maak van de bloem, eieren, yoghurt en bakpoeder een beslag en kruid met het zout, de kurkuma (voor een mooie goudgele kleur) en flink wat peper.
Schep de groente, kaas en kruiden door het beslag. Bekleed een klein cakeblik met een vel bakpapier. Schenk het beslag erin en bestrooi alles met de sesamzaadjes.
Bak de cake in het midden van de oven in 45 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de cake warm of lauwwarm eventueel met een salade of als bijgerecht bij een kom soep.