Salade Nicoise

Salade Nicoise, een klassieker onder de maaltijdsalades. Ik probeer met dit recept zo dicht mogelijk bij  de “traditionele” versie te blijven, met één belangrijk verschil. Ik vervang de aardappels door extra groenten, waardoor deze heerlijke en goedvullende salade perfect past in een koolhydraatarm dieet.

Wat heb je nodig voor Salade Nicoise?
(voor 2 personen)

1 kropsla, blaadjes geplukt
2 blikjes tonijn (MCS, op olijfolie, uitlekgewicht ongeveer 100 gram), uitgelekt
3 eieren, hard gekookt, gepeld en gehalveerd
150 gram haricots verts, geblancheerd totdat ze beetgaar zijn
½ rode ui in dunne ringen
200 gram trostomaatjes, in kwarten
1 handje verse basilicum, fijngehakt
100 gram komkommer zonder zaadlijsten, gehalveerd en in plakjes
wat zwarte olijven
5 à 6 kleine ansjovisfilets, evt. in de lengte gehalveerd

Voor de dressing
1 eetlepel citroensap of azijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel dijonmosterd
peper en zout

Bereidingswijze van Salade Nicoise

Meng de ingrediënten voor de dressing en zet weg. Schik alle ingrediënten voor de salade in een diep bord of schaal en schenk de dressing over de salade.