Tonijnpolpette met een salade van geroosterde paprika’s
Mijn recept voor tonijnpolpette met een salade van geroosterde paprika’s.
Heerlijke zachte koekjes van tonijn en ricotta. Op deze manier bereid lust iedereen vis. Ideaal als voorgerecht, lunch, lichte maaltijd of voor zomaar tussendoor!
De salade van geroosterde paprika’s is een perfecte aanvulling op de smaken van de polpette en maken van dit gerecht een complete maaltijd.
Wat heb je nodig voor tonijnpolpette met een salade van geroosterde paprika’s?
(voor twee personen)
Voor de polpette
2 blikjes tonijn op olijfolie (uitlekgewicht ca. 130 gram per blik)
180 gram ricotta
1 ei
2 flinke eetlepels broomkruim
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
½ theelepel zout en peper
Voor de salade
1 rode en 1 gele paprika
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel zwarte (taggia)olijven
½ teentje knoflook, geraspt
Bereidingswijze van tonijnpolpette met een salade van geroosterde paprika’s
Laat de tonijn goed uitlekken en meng met de overige ingrediënten. Maak van dit mengsel ongeveer 8 kleine bolletjes en druk deze een beetje plat. Zet de balletjes minimaal 15 minuten in de koelkast, dan worden ze iets steviger en kan je ze straks makkelijker bakken.
Zet ondertussen de grill van de oven op de hoogste stand en rooster de paprika’s onder de grill totdat het vel aan alle kanten zwart geblakerd is. Dek ze af (bijv. in aluminiumfolie rollen) en laat ze iets afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Meng ze met de overige ingrediënten.
Verwarm een anti-aanpakpan op middelhoog vuur en bak de polpette in een beetje olijfolie aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn.
Serveer warm of op kamertemperatuur, met de geroosterde paprika’s en eventueel een gemengde salade met een dressing van wat olijfolie en een beetje citroensap.