Kipfilet gevuld met geitenkaas uit de oven met venkel en tomaat
Mijn recepten voor kipfilet gevuld met geitenkaas uit de oven met venkel en tomaat. Een heerlijke klassieke combinatie in één ovenschaal, super lekker en zo eenvoudig te bereiden.
Venkel is één van mijn favoriete groenten, boordevol vezels en met een heerlijke, zoetige anijsachtige smaak. Samen met de zoete trostomaatjes en de geitenkaas maak je – binnen een half uur – van een gewoon stukje kipfilet een feestje op je bord.
Wat heb je nodig voor kipfilet gevuld met geitenkaas?
(voor 2 personen)
2 middelgrote stukjes kipfilet (liefst biologisch)
2 middelgrote venkelknollen, gehalveerd en in reepjes gesneden
300 gram rijpe trostomaten, in kwarten
75 gram zachte geitenkaas
een paar takjes verse tijm
een scheutje kippenbouillon (zelf getrokken of van een blokje)
witte wijn
1 eetlepel olijfolie
eventueel ½ theelepel venkelzaad
zout en peper
Bereidingswijze van kipfilet gevuld met geitenkaas
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de venkel en tomaatjes in de olijfolie in een ovenschaal (met eventueel het venkelzaad). Zet de schaal in de oven en laat de groenten 10 minuten goed doorwarmen.
Snijd ondertussen de kipfilet in het midden in en maak een diepe opening (snijd de kipfilet niet helemaal door). Kruid de binnen- en buitenkant met peper en zout. Vul de filets met de geitenkaas en de takjes tijm en klap ze losjes dicht. Het is niet erg dat ze tijdens het bakken een beetje opengaan!
Haal de ovenschaal uit de oven en leg stukjes gevulde kipfilet op de groenten, samen met een flinke scheut witte wijn en de kippenbouillon. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak de kipfilet met de groenten in ca. 20 tot 25 minuten gaar en bruin. De kipfilet is gaar wanneer er wit vocht uitloopt als je er in prikt!
Gerie Boven
Heerlijk!