Pollo asado al limon

Als afsluiter van mijn weekrecepten vanuit Spanje, een gerecht waarin de smaken van mijn kookinspiratie uit dit land samenkomen. Pollo asado al limon. Een eenvoudig te maken en heerlijke zomerse maaltijd om nog even je vakantiegevoel bij terug te halen.

Ik gebruik in dit recept aromatische gedroogde Spaanse ñoras peper. Heb je niet zoals ik kunnen winkelen in een Spaanse supermercado, dan kunnen deze pepers lastig te vinden zijn. In Nederland kan je ze kopen in winkels met een Spaans of Mexicaans assortiment. Ter vervanging kan je eventueel ook kiezen voor een Mexicaanse ancho-chilipeper.

Wat heb je nodig voor pollo asado al limon?
(voor twee personen)

1 kleine scharrelkip, in 4 of 6 stukken (je kan aan je poelier vragen dit voor je te doen)
2 citroenen
1 eetlepel pimenton dulce (gerookt paprikapoeder)
1 gedroogde ñora peper, verkruimeld
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, ongepeld
2 grote vastkokende aardappels, geschild en in grote parten gesneden
1 grote ui, in niet te dunne ringen gesneden
ongeveer 150 ml kippenbouillon (zelf getrokken of kant en klaar)
1 glas witte wijn
een paar takjes verse tijm

Bereidingswijze van pollo asado al limon

Meng de kipstukken met het sap van 1 van de citroenen, de pimenton, de ñora peper en olijfolie en kruid met zout en peper. Laat de kip afgedekt in de koelkast minimaal een uur, maar liever langer (maximaal 24 uur) marineren.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gemarineerde kip samen met de aardappels, ui en knoflook in een ovenvaste schaal. Snijd de tweede citroen in plakken en leg ze samen met de tijm bij en tussen de kip in de schaal. Schenk de witte wijn en de helft van de kippenbouillon over de kip zet de schaal in de oven. Laat de kip 15 minuten bakken. Schenk dan de rest van de bouillon erbij en zet nog ongeveer ½ uur terug in de oven totdat de kip gaar is en een mooi bruin kleurtje heeft.

Serveer de kip vanuit de schaal, eventueel met een salade.