Frittata met zoete aardappel en tomatensalade

In dit recept combineer ik zoete aardappel met Aziatische smaakmakers, echt een aanrader. De salade van tomaat en rucola is een heerlijke aanvulling en maakt je maaltijd compleet.

Wat heb je nodig voor een frittata met zoete aardappel en tomatensalade?
(voor twee personen)

Voor de frittata
6 grote eieren
2 eetlepels kokosolie
2 zoete aardappels, ongeveer 500 gram, in niet al te kleine blokjes gesneden
1 kleine rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes gesneden
½ rode chilipeper, zonder zaadlijsten en pitjes in dunne ringetjes of iets meer als je van pit houdt
1 klein teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel verse gember geraspt of ½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel korianderpoeder
1 lente-uit, in dunne ringetjes gesneden
1 eetlepel sojasaus

Voor de salade
250 gram kleine tomaatjes, in kwarten of gehalveerd
1 flinke hand rucola
1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
verse koriander naar smaak
sap van een ½ limoen
1 theelepel gembersiroop
een scheutje sesamolie
1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze van een frittata met zoete aardappel en tomatensalade

Maak eerst een dressing van limoensap, gembersiroop, sesamolie en sojasaus. Laat de tomaatjes en lente-ui hierin op smaak komen. Wacht met het toevoegen van de rucola en koriander totdat je gaat eten, dan houden ze hun bite.

Fruit het uitje, de knoflook, gember en de chilipeper in 1 eetlepel van de kokosolie op middelhoog vuur en voeg na een minuut of 2 de zoete aardappel toe. Roerbak totdat de aardappelstukken beetgaar zijn.

Kluts ondertussen de eitjes met een een eetlepel sojasaus. Schep het aardappelmengsel bij de geklutste eitjes roer even om zodat alle stukjes aardappel goed bedekt zijn. Verwarm de rest van de kokosolie en schenk alles erbij. Laat de frittata op een middelhoog vuur afgedekt stollen, ongeveer een minuut of 10 of iets langer totdat de frittata stevig aanvoelt.

Zet de frittata eventueel nog even onder een hete grill zetten totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

De frittata is warm heerlijk, maar op kamertemperatuur ook heel lekker.

Voeg een opmerking toe