Tonijnfrittata met venkel-komkommersalade

Een frittata is altijd goed voor een lichte maaltijd en makkelijke maaltijd. Ik maak deze frittata met tonijn uit blik. Dat is een prima en gezond alternatief voor verse vis. Zeker in een recept zoals dit. Verse tonijn wordt dan snel te droog. Ik kies bij voorkeur voor duurzame variant op olijfolie. Misschien wat duurder, maar wel beter voor het milieu en beter van smaak.
Door de vulling van kleine witte bonen blijft deze frittata lekker smeuïg en toch stevig. Een handje rucola zorgt samen met de Pecorino voor de nodige pit. De venkelsalade is niet echt nodig, maar is als lekkere frisse aanvulling wel heel lekker.

 

Wat heb je nodig  voor een tonijnfrittata met venkel-komkommersalade?
(voor twee personen)

Voor de frittata
6-8 grote eieren
1 lente-ui, in ringetjes
75 gram Pecorino, geraspt
een flinke hand rucola
1 blikje cannellinibonen, uitgelekt
2 blikjes tonijn (op olijfolie), uitgelekt
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

Voor de salade
1 venkelknol
½ komkommer, door midden gesneden, zonder zaadlijsten
½ rode ui
1 klein bosje platte peterselie, blaadjes geplukt
sap en zeste van een ½ citroen
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze van tonijnfrittata met venkel-komkommersalade

Maak eerst de salade, door de venkel en komkommer en ui in zo dun mogelijke reepjes te snijden of te raspen. Meng de overige ingrediënten tot een dressing en schenk over de venkel- en komkommerreepjes.

Kluts de eitjes met een flinke snuf zout en wat peper. Schep de bonen, lente-ui, de helft van de pecorino en rucola door het ei. Voeg op het laatst de tonijn toe en schep alles nog een keer voorzichtig om, zodat de tonijn zo mi mogelijk uit elkaar valt.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel voorzichtig in de pan. Laat de frittata op een middelhoog vuur in 5-10 minuten langzaam stollen. Verdeel de rest van de pecorino over de frittata.

Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand en zet de pan nog even onder de hete grill totdat de bovenkant van de frittata mooi goudbruin is en helemaal door en door gaat is.

Serveer de frittata warm of op kamertemperatuur samen met de salade.

Voeg een opmerking toe